Украински дронове са атакували 16-те  региона на Русия в нощта

...
Украински дронове са атакували 16-те  региона на Русия в нощта
Коментари Харесай

Масирана атака на Украйна в 16 руски региона, пожар в рафинерия к...

Украински дронове са атакували 16-те  района на Русия в нощта на 1 септември, съгласно отчети на съветското министерство на защитата и районните управляващи.

 

Сред районите, посочени от Министерството на защитата, са Тамбовска, Смоленска, Орловска и Ивановска области. Досега не са докладвани офанзиви с дронове против тези райони от началото на пълномащабната война.

 

Губернаторът на Ярославска област Михаил Явраев също заяви, че един дрон е бил свален при метода към Ярославъл - този район не се загатва в отчета на Министерството на защитата.

Кметът на Москва Сергей Собянин сподели, че два дрона са били свалени над града, и двата в региона на петролната рафинерия Капотня. В резултат на падащи парчета от един от тях е зародил пожар; Собянин акцентира, че се е запалила обособена техническа постройка.

 

Заради офанзивата интервенциите на московските летища Внуково, Домодедово и Жуковски бяха прекратени през нощта и сутринта. Според Федералната организация за въздушен превоз 74 полета са били отсрочени за политане, а 43 самолета са били отклонени към различни летища.

 

В Тверска област управляващите оповестиха за пет свалени дрона в региона на град Конаково, където се намира държавната районна електроцентрала. След офанзивата там е почнал пожар, който бързо е локализиран; управляващите споделиха, че доставките на електричество и газ не са наранени. Атакувана е и Каширската държавна районна електроцентрала в Московска област.

 

Досега рекордният от началото на войната набег е в нощта на 14 август - офанзива със 117  украински дрона.

 

Превод от украински медии ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР